hund

Cairn og helse

Fra gammelt av… har man kunne lese seg til, og blitt fortalt – at cairn terrieren som rase er meget sunn og frisk uten kjente arvelige lidelser. Vel, tidene forandrer seg – og med rasens eksplosive popularitet i senere tid, er det stadig og oftere flere opplysninger som kommer frem om forekomst av sykdom også på cairn. Det sørgelige er dog, at dette er opplysninger som fremkommer på ”folkemunne” – blant veterinærer, oppdrettere og eiere, svært lite blir registrert. Vi er to oppdrettere som nettopp har fått påvist Patellaluksasjon på våre cairn – to kullsøsken.

Endelig en DVD om trimming!

For et par måneder siden fikk jeg et tips om at det var kommet en trimme-DVD på markedet. Jeg har ikke hørt om noen andre DVD-utgivelser som viser trimming av cairn terrier, så denne måtte jeg bare ha! Nå har jeg sett grundig gjennom DVD-en “Trim din cairn terrier med success” med Hellemai Christensen, og her er hva jeg synes om produktet.

Tørr hud og kløe

“Vår” gamle cairn på 13,5 år, Aron,(bur hos nær familie) har vore sterkt plaga med kløe og tørr hud over lengre tid. Dyrleger er kontakta, vaskemidler er prøvd ut, olje i maten og alt ein kan tenke seg.

Preparatoversikt på nettet

Det er sikkert mange som kjenner til Felleskatalogen, et oppslagsverk over farmasøytiske spesialpreparater markedsført i Norge. Men viste du at det finnes et tilsvarende oppslagsverk for preparater til dyr?

Negleklipping

Å klippe neglene til cairn terrieren din, er svært viktig for hundens helse og velvære. Men det er mange som synes at dette er vanskelig, og som helst leverer fra seg hunden når neglene skal klippes. Her er mine beste negleklippetips, sammen med noen illustrasjoner.

Cairn terrieren – en "allergivennlig" rase?

Min bror sitter og nipper til sin kaffekopp da han etter en liten stund begynner å vise tydelige tegn til at besøket hos søsteren må avsluttes. Med broderen’s røde øyne og rennende nese, er mine cairn nok en gang årsaken til – hans allergiske reaksjoner, min bror har nemlig pelsdyrallergi.

Hva er det som er så galt med å klippe en cairn-pels?

Mange er dessverre av den oppfatningen at pelsstell ikke er så viktig når man ikke skal vise hunden på utstilling. Enkelte kan også finne på å klippe pelsen, med den samme begrunnelsen. Dette er veldig feil! En velstelt cairn-pels skal ikke forbeholdes utstillingshunder, for en god pels har med hundens helse og velvære å gjøre. Og vi ønsker vel alle at hunden vår skal ha det bra? I denne artikkelen får du vite hva som egentlig skjer når du klipper en cairn-pels.

Hvor kommer cairn terrieren fra?

Lyst til å vite litt mer om opphavet til cairn terrieren? Vi kan fortelle deg mer om det, og kommer også med noen tips til deg som vil gå skikkelig i dybden!

Hva bør du kreve av oppdretteren?

Når du har bestemt deg for å kjøpe cairn-valp, forhold deg kun til seriøse oppdrettere. Her er noen tanker om hva en seriøs oppdretter er, hva du bør se etter, og hva du spørre om. Vi anbefaler for øvrig at du benytter deg av Cairn Terrier Klubben, med deres valpeformidling og liste over oppdrettere.

Ting å tenke på når man skal kjøpe en cairn-valp

Flere har henvendt seg til DinCairn med spørsmål vedrørende kjøp av en cairn-valp. Her er en artikkel med gode råd om hva du bør tenke over og passe på hvis du planlegger et lite firbent familiemedlem.