annet

Er hunden din redd for raketter?

Denne artikkelen har vi lagt ut tidligere også, men vi tenker at det er mange nye cairneiere der ute som kan ha nytte av den.

Det er snart nyttårsaften, en årlig begivenhet som mange hunder ikke setter spesielt stor pris på. De intense smellene rundt midnatt kan få selv den tøffeste lille cairn til å putte halen mellom beina. Men det går an å trene på forhånd, slik at hunden er litt bedre forberedt!

Fra ulv til cairn

Jeg har laget en video som viser en ulv som endres til en cairn, og denne videoen har slått bra an når jeg har vist den offentlig.

Tunfisk-karameller!

Enten man trener for utstilling, lydighet eller agility, er det ingen ting som er viktigere enn å ha en motivert hund. Hunder gjør bare ting som lønner seg for dem, og derfor er det viktig å ha noe hunden er villig til å jobbe for. Leker er populært, men skikkelig gode godbiter fungerer også bra. Her er en oppskrift på noe ordentlig snadder!

Cairn på massasjekurs

Vi hadde lenge gått og tenkt på at det ville være kjekt å kunne hundemassasje, siden vi er aktive med våre to cairn. I fjor på denne tiden gjorde vi alvor av tanken, og jeg meldte meg på kurs i hundemassasje. Kurset ble holdt av Nordisk Hundemassasjeskole, og ble arrangert i Aquadog sine lokaler i Sandvika. Dit reiste jeg med vår yngste cairn, Kramer’s Zorro.

Å nappe pels

Trimme med latexhansker

Denne korte videoen viser hvordan man napper pels på en cairn. Se også vår trimmeguide for en grundig innføring i cairn-trimming.

Freestyle med cairn

Ja, nå har vi gått dansekurs også. Visste vel ikke helt hva vi gikk til når vi meldte oss på et freestylekurs, men det var et positivt kurs. Nina Haaland fra Hund i Fokus, er en meget flink instruktør som tok hensyn til hver enkelt hund og hundeeier.

Freestyle: å danse med hunden

Freestyle, eller på godt norsk, Fristil, er en forholdsvis ny hundesport som går ut på å sette sammen et fritt lydighetsprogram til musikk. Man kan også kalle det å “danse” med hunden eller kreativ lydighet. Man setter sammen et individuelt program som inneholder øvelser som for eksempel å snurre rundt, rulle rundt, slalåm mellom bena, diverse hopp og vendinger med mer.

Klikkertrening

Jeg tenkte å skrive litt om klikkertrening, hva det er og hva jeg mener er det viktigste å tenke på når man skal starte å trene med denne metoden. Håper at denne artikkelen kan være til inspirasjon til cairn-eiere, og at dere får lyst til å bruke en klikker til trening av terrieren din!

Cairn Terrier trimming - fra start til slutt

Cairn Terrier grooming - start to finishVi har fått tillatelse fra den amerikanske Cairn terrier klubben (CTCA) til å oversette heftet Cairn Terrier grooming - start to finish. Det er lagt ned mye arbeid i oversettelsen, men nå føler vi at dette er den mest komplette og beste trimme-guiden som finnes på norsk! I tillegg til at du finner hele guiden på disse nettsidene, kan du også laste ned en pent formattert PDF-fil for utskrift.