agility

Hva er agility?

Agility er en spennende og fartsfylt hundesport, der både hund og hundefører må være på høyden for å lykkes. Agility er dessuten en av de raskest voksende sportsgrenene for hunder, også i Norge. I all korthet er agility et kort, men svært fartsfylt hinderløp for hunder, der hundefører bidrar aktivt med styringskommandoer hunden må utføre for å lykkes. Kort sagt, agility er teamarbeid.

Agility-cairn i aksjon

Her er NUCH Hitos Dasher og Rune Mathisen i aksjon på et agilitystevne i Oslo den 6. september 2008.

Agility cairn-gjeng på Hønefoss

Lørdag 23. august 2008 var en fin-fin dag på østlandet, og alt lå til rette for et vellykket agilitystevne på Hønefoss. Fire cairn terriere (og ledsagere) hadde tatt turen dit for å konkurrere, både individuelt og i lag.

Agility cairn-laget sin debut

Her er en videofilm som viser debutløpet til det nye agility cairn-laget “CAIRNeri CAIRNera”. Hendelsen fant sted i Bø den 24/2 2008, og laget endte på en fin-fin 2. plass. Det er flere andre sterke kandidater til dette laget, så sammensetningen vil helt sikkert endre seg utover året. Men nå er vi i alle fall i gang. Takk til CTK for sponsing, og husk å lese mere om laget i neste Cairn Nytt!

På ræva!

Rune M. og Hitos Dasher hadde en kjempefin debut-sesong i 2007. Men alt gikk ikke etter planen. Her er en video som viser en knallstart på et agilityløp, men som ender i knall og fall...

Historiske agility-cairn

1.1.1994 så Kjekris Not a Boy dagens lys på kennel Kjekri til Kjersti Kristiansen. Hun fikk kalle navnet TINA. Tina var med på treninger fra hun var 4 mnd gammel og det viste seg fort at her var det talent. Vi startet vår første konkurranse når hun var fylt 1. år.

Litt om meg og Chanto!

Mitt navn er Cecilie Haug, og jeg bor i Tromsø sammen med min familie som består av min mann, våre to barn og våre 3 hunder. Chanto, cairn terrier på 9 år, Buffy, jack russell terrier på 4 år og vår malinois tispe Milley på 8 mnd.

Cairn på agility-banen

Vi har noen etablerte og gode agility cairn terrier ekvipasjer i Norge, men vi skulle gjerne sett flere! Her er en kort video med en stilstudie av en nybegynner-ekvipasje: NUCH Hitos Dasher og Rune Mathisen. Videoen er fra NKK i Bø den 25/2 2007. De ble til slutt disket, men var allikevel storfornøyde med innsatsen! Da de skulle velge musikk til videoen, falt valget helt naturlig på Green Day med "Nice guys finish last".

Agilitytips fra Grethe og Tarro

Jeg heter Grethe Løken og bor i Drammen med kjæresten min Hege og våre to cairn’iser Tribuns Vision (Verna) og hennes sønn Turund’s Beilert (Tarro). Da jeg ble spurt om å skrive litt om agility, svarte jeg selvfølgelig ja.

Agility med cairn - av Camilla M. Bakk, Kennel Sir-Will

Startet med agility med min første cairn, da Kira (Ca-Miba`s Kiara Emilsdatter) var 1 år gammel. Man bør vente til de er minst 9 måneder, grunnet fare for skader på benstamme o.l. I begynnelsen startet vi bare med noen få hinder, som slalom, pølse og rør.