lydighet

Hva er lydighet?

Lydighet, også kalt dressur, appell og (eng.) obedience, er en konkurranseform (hundesport) der hund og hundefører konkurrerer sammen med og mot andre ekvipasjer om poeng og det å bli beste team i henhold til klasse og et forhåndsdefinert program. NKK er topporgan i Norge, og det deles ut championat.

Leah har gjort deby i LP-ringen

Søndag 12. september møtte vi opp med friskt mot på Eknesbanen ved Drammen for debutere i LP Klasse 1.

I Love Lucy: Fred the Cairn Terrier

Er det noen her som er så gamle at de husker komi-serien til Lucille Ball? Den ble laget på 1950-tallet, så det er jo en stund siden... I denne filmen kommer i alle fall en stolt og glad Lucy hjem fra et lydighetskurs med sin cairn terrier (som ikke virker like glad). Det var tydeligvis like vanskelig å trene en cairn i lydighet den gangen som det er nå!

Endelig ferdig med instruktørutdannelse hos Oslo Hundeskole!

Jeg har holdt på med lydighet og kurs i mange varianter tidligere, og konkurrerte en del med Bearded Collien min Dario den gang han (og jeg…) var ung og sprek. Dario mistet vi forøvrig i 2002, så det er virkelig en stund siden jeg var aktiv på den fronten. Det har stort sett gått i utstilling og noen agilitykurs e.D (etter Dario).

Flott avslutning på lydighetsåret 2008

Etter en heller dårlig konkurranse i Trøgstad hadde jeg håp om “å reise kjerringa” i Kongsberg. Og endelig klaffet det i konkurranse… Inka gikk til fine 163,5 poeng og vi er i klasse 3. Et mål er nådd. Nå er vi definitivt ferdig med klasse 2.

Inka viser hva hun kan

Det ligger utrolig mye arbeid bak en god lydighetsøvelse, det forstår man når man begynner å trene litt lydighet selv. En av dem som har jobbet mye, er Elin og Inka. Se bare på denne videoen, fra et stevne i Trøgstad i slutten av september 2008.

På lydighetskurs

En helg i april deltok NUCH Hitos Dasher og jeg på lydighetskurs. Jeg har lenge tenkt på at det kunne være gøy å prøve lydighet med vår eldste cairn, spesielt etter å ha lest om Inka og Elin på DinCairn. Dasher er en meget treningsvillig cairn som gjør det meste for en godbit, noe som skulle komme godt med denne helgen.

Lydighetcairn live

For de av dere som ikke har sett en cairn terrier i lydighetsringen ennå, her er en liten filmsnutt til dere! Andre interesserte har selvsagt også lov til å ta en titt. Videoen er fra et stevne i Mjøndalen den 10/3 2007, og viser Elin og Inka i to av øvelsene.

En treningsrapport fra Elin og Inka

I høst har jeg begynt med klikkertrening når jeg skal lære inn vanskelige øvelser, og jeg skal si dette er en effektiv forsterker. Innlæring av metallapport var gjort unna på ei uke.

Lydighetscairnen Emma

Jeg har lyst til å fortelle litt om Nuch Miljøsablo`s Emma (Emma). Hun har nå nådd den modne alder av 6,5 år. Da jeg fikk henne var jeg helt klar på at hun skulle konkurrere i lydighet. Utstilling.. Jo da. Artig med et championat, men lydighetskonkurranser sier virkelig noe om samspillet mellom hund og fører. Jeg vet hva jeg snakker om, for jeg har vært mye på utstilling! Men følelsen av å være i lydighetsringen? Åh, den er mye sterkere og bedre! Emma er i klasse 3, og har konkurrert der to ganger før moderlige plikter og noen år med utstilling som første prioritet.