annet

Tur til den skotske cairn terrier klubbens 100 årsjubileum

Da var det tid for årets vakreste eventyr. Den skotske cairn klubben fylte 100 år, og dette ville selvfølgelig ”gjengen” vår ha med seg. Truls og Grethe skulle også vært med, men pga. sykdom måtte de avlyse. Trist. Tiden før avreise var utrolig spennende. Disse askeskyene fra Island var ganske uberegnelige, så om vi kom av gårde eller ikke visste ingen. Men for vår del gikk det helt på skinner. Verre var det med de som kom fra Vestlandet. De måtte vente i ca 1 ½ døgn etter planlagt avreise før de kom seg på et fly.

Cairnvenner på tur i Skottland

Det har blitt til en tradisjon at en del cairnvenner har tatt en tur til Storbritannia i forbindelse med en utstilling, for å ha en sosial lang weekend sammen og for å titte litt. Dessverre var det flere av ”gjengen” som ikke kunne være med grunnet jobb, valper og barn. Den Skotske kennel klubben arrangerte utstilling i Edinburgh lørdag 16 mai. I den forbindelse ville vi over og ta en titt, samt å ha en koselig langhelg sammen.

Tragisk utfall av flåttbitt

Sommeren er i anmarsj og i den forbindelse kommer også flåtten. Her er en artikkel som har stått i Adresseavisen om flåttbitt på hund og som dessverre endte tragisk, så husk å sjekke om din cairn har en flått på seg.

Tømming av analkjertler! Grøss..

I dag har menneskene mine overgått selg selv. Bare fordi jeg har vært litt opptatt av min egne, lekre stump i det siste så dro de meg med borti veien her, ned i en kjeller og inn til dyrlegen. Og hva ventet der???

Cairn og helse

Fra gammelt av… har man kunne lese seg til, og blitt fortalt – at cairn terrieren som rase er meget sunn og frisk uten kjente arvelige lidelser. Vel, tidene forandrer seg – og med rasens eksplosive popularitet i senere tid, er det stadig og oftere flere opplysninger som kommer frem om forekomst av sykdom også på cairn. Det sørgelige er dog, at dette er opplysninger som fremkommer på ”folkemunne” – blant veterinærer, oppdrettere og eiere, svært lite blir registrert. Vi er to oppdrettere som nettopp har fått påvist Patellaluksasjon på våre cairn – to kullsøsken.

En stemningsrapport fra Open Show og Terrier Spesialen

Kan nesten ikke skrive fra Open Showet som ble avholdt 16. juni, CTK klubben uoffisielle utstilling for cairn uten å ta med litt fra utstillingen til NTK, Terrier spesialen som var dagen før. De fleste på Open Showet stilte også her, inkludert hele The Dirty Dozen gjengen. Her dømte Ingela Nilsson fra Sverige og hun hadde 40 voksner hunder og 8 valper å dømme.

På trimmekurs i Ramnes

I Skien ble det i en Hiace og Volvo stasjonsvogn, stablet og behørig pakket – 7 cairn, bur, trimmebord, stoler og annet stuff, 5 damer samt 1 innleid sjåfør skulle på trimmekurs sammen.

En solskinnshistorie

For en del uker siden, ganske nøyaktig 14 uker siden så ble lille Della parret, og man kunne begynne å glede seg til å vente på valper. Det er bestandig spennende å følge med om maven begynner å vokse og at det skal komme yndige små til værden.
Men bare 5 dager etter parring så skjedde alle hundeeieres mareritt. En bil kom i allt for stor fart opp forbi huset vårt og Della som er en vakthund av dimensjoner raste etter bilen i 100km i timen.

På lydighetskurs

En helg i april deltok NUCH Hitos Dasher og jeg på lydighetskurs. Jeg har lenge tenkt på at det kunne være gøy å prøve lydighet med vår eldste cairn, spesielt etter å ha lest om Inka og Elin på DinCairn. Dasher er en meget treningsvillig cairn som gjør det meste for en godbit, noe som skulle komme godt med denne helgen.

Netti og familien hennes

Da jeg “Netti” kom til verden var jeg den eneste i kullet, jeg storkoste meg med mammaen min i en hel uke før det skjedde noe mer i valpekassen.

Oppdretteren min driver med Jack Russel Terrier også, og ventet valper på den ene tispa si. En uke etter at jeg kom til, oppdaget “matmor” at det var noe galt med denne JRT tispen og fikk henne i bilen og til Dyrlegen.