Lyst på trimmekurs?

For noen måneder siden anmeldte vi en trimme-DVD, laget av en meget dyktig dansk cairn-trimmer. Har du lyst til å lære deg litt av det hun kan? Da kan det kanskje by seg en anledning.

Inka viser hva hun kan

Det ligger utrolig mye arbeid bak en god lydighetsøvelse, det forstår man når man begynner å trene litt lydighet selv. En av dem som har jobbet mye, er Elin og Inka. Se bare på denne videoen, fra et stevne i Trøgstad i slutten av september 2008.

Cairn'iser på agilitystevne i Oslo

Lørdag 6 sept var det duket for Oslo og Omegn’s årlige aglity-stevne i Maridalen. Det var en kald og etterhvert litt våt opplevelse, men en Cairn og dens eier er tålig vanntette. Det var 5 Cairn’iser som skulle vise hva de kunne denne dagen, og det var mye bra å se.

Cairn og helse

Fra gammelt av… har man kunne lese seg til, og blitt fortalt – at cairn terrieren som rase er meget sunn og frisk uten kjente arvelige lidelser. Vel, tidene forandrer seg – og med rasens eksplosive popularitet i senere tid, er det stadig og oftere flere opplysninger som kommer frem om forekomst av sykdom også på cairn. Det sørgelige er dog, at dette er opplysninger som fremkommer på ”folkemunne” – blant veterinærer, oppdrettere og eiere, svært lite blir registrert. Vi er to oppdrettere som nettopp har fått påvist Patellaluksasjon på våre cairn – to kullsøsken.

Agility cairn-gjeng på Hønefoss

Lørdag 23. august 2008 var en fin-fin dag på østlandet, og alt lå til rette for et vellykket agilitystevne på Hønefoss. Fire cairn terriere (og ledsagere) hadde tatt turen dit for å konkurrere, både individuelt og i lag.

Trimmekurs

Trimmekurs er det mange som etterlyser, men nå skal det holdes trimmekurs i Rogaland med Mira Virtanen fra kennel Kramer.

Slutt på båndtvang for i år. Eller...?

Den 20. august er båndtvangen over for i år, og våre cairn terriere skal få lov til å løpe løse i skog og mark igjen. Det er noe vi er helt sikker på at de setter veldig stor pris på, men dessverre er det noen mennesker som vil frata hundene våre retten til å springe løse.

Endelig en DVD om trimming!

For et par måneder siden fikk jeg et tips om at det var kommet en trimme-DVD på markedet. Jeg har ikke hørt om noen andre DVD-utgivelser som viser trimming av cairn terrier, så denne måtte jeg bare ha! Nå har jeg sett grundig gjennom DVD-en “Trim din cairn terrier med success” med Hellemai Christensen, og her er hva jeg synes om produktet.

Tørr hud og kløe

“Vår” gamle cairn på 13,5 år, Aron,(bur hos nær familie) har vore sterkt plaga med kløe og tørr hud over lengre tid. Dyrleger er kontakta, vaskemidler er prøvd ut, olje i maten og alt ein kan tenke seg.

Helgetur til Horten

Heldig er den cairn som kan være med familien sin på båttur i sommervarmen. I helga var jeg og familien min på tur med båten til Horten.

Syndiker innhold