1974-1986: en tung periode

Fra toppåret i 1973, hvor hele 75 cairn terrier valper ble registrert, gikk cairn-oppdrettet i Norge inn i en mørk periode. I 1974 sank registreringstallet til 58, og nedgangen fortsatte helt frem til 1982. Da ble det bare registrert 16 cairn terrier valper i Norge, en nedgang på hele 68%. Vi må tilbake til 1962 for å finne tilsvarende lave registreringstall.

God Jul!

Vi som jobber med DinCairn ønsker alle våre lesere en riktig god jul. Kos dere, og stell pent med hundene! For dem som måtte trenge lesestoff i romjula, regner vi med å komme med en liten gave til dere!

Rehabilitering etter operasjon = SVØMMING!!

Da jeg skrev om blodsporkurset vi var på i høst, nevnte jeg at teorien ble holdt i lokalene til Aqua-Dog, Bergen, og at jeg ville komme tilbake til dette. Vel, nå har jeg altså samlet mot og krefter og prøver å fortelle litt om dette vi holder på med for tiden.

Norges vakreste veteran - en cairn selvfølgelig!

I helgen var det avslutning på årets veteran alle raser på Kennelklubbens utstilling på Hamar. Her skulle det bli avgjort hvem som bl.a. skulle bli årets veteran.

Høsttur i Hurum marka

Siste søndag i november pakket vi sekken og ruslet mot Sandbukta, en strandidyll ytterst på Hurumlandet. Det er helt ålright å være cairn på tur, spesielt når bålet tennes og pølsene freser over flammene. Da er det fred i sjela til både folk og hund.

Hverdagsdrama på 70 grader nord

I vinter/vår, var vi på verste tida med oppussing av huset vårt, alt var bare et kaos og vi bodde på en byggeplass som var umulig å holde ren. Hvor er de gode hotellene som tar imot slitne folk med 8 hunder? Vi oppdaget at Bastian, vår staselige cairn-gutt på 7 unge år haltet noe så veldig. Ingenting hadde vi hørt eller sett.

Norskoppdrettet cairn ble BIS

I helgen gikk en norskoppdrettet cairn helt til topps i utstillingsringen. Kadelly’s Indiana Jones (Indy) fikk cert og ble BIR, BIG og Best in Show (BIS) på sin første utstilling som voksen. Dette foregikk på Kongsberg den 10-11. november 2007, og det var hele 2150 hunder påmeldt. Rasedommer var Claudio De Giuliani, og BIS-dommer var Lilliane De Ridder-Onghena. Vi har tatt en prat med Kennel Kadelly v/Veslemøy Grønstad.

Jaktlykke

Flere ganger denne høsten har far tatt på seg litt rare klær og dratt meg med i skogen. Det er kjekt på skogstur; mange rare lyder og lukter, spennende hull i bakken og fugler jeg kan jage litt. Innimellom fant far og jeg noen rare spor også. Da blei far ivrig og prøvde å fortelle meg ting jeg ikke helt skjønte. Sporene var spennende for her og der låg det fersk bæsj som smakte ganske godt.

Puppy boom

Det å ha valpekull er en fantastisk opplevelse, men mye jobb. Derfor sier jeg at for min del er det perfekte kull på 3-4 valper. Men det er ikke alltid det blir slik man ønsker.

”Tasha” og hennes 10 små

Denne høsten er våt og mørk, og når barna har lagt seg og roen senker seg over oss, så tar mor seg kopp te, og inntar internettet. Blir mye hund og Cairn relaterte sider, og da kom jeg plutselig over noe som overrasket meg. En Cairn i Tyskland hadde blitt mor til 10 små valper. Jeg var bare nødt til å skrive en mail og gratulere, og håpet at alt sto bra til med mor og barn.

Syndiker innhold