Løpetid i heimen

Nå er det action på gang i heimen og mor og far har tydd til strenge sikkerhetstiltak. Det er løpetid! Det er vår første løpetid og jammen er det hektisk.

Flere fine agility-resultater

Som de fleste vel vet, har DinCairn en temmelig komplett oversikt over utstillingsresultater. Her på østlandet har vi også ganske bra oversikt over cairn-ekvipasjene som er aktive på agility-stevner. Men hvordan er det på vestlandet, i Trøndelag og i Nord-Norge? Send oss resultater fra alle typer hundeaktiviteter hvor cairn terriere deltar! Her er i alle fall noen agility-resultater fra Stokke (Melsom) i helga.

Agility cairn-laget sin debut

Her er en videofilm som viser debutløpet til det nye agility cairn-laget “CAIRNeri CAIRNera”. Hendelsen fant sted i Bø den 24/2 2008, og laget endte på en fin-fin 2. plass. Det er flere andre sterke kandidater til dette laget, så sammensetningen vil helt sikkert endre seg utover året. Men nå er vi i alle fall i gang. Takk til CTK for sponsing, og husk å lese mere om laget i neste Cairn Nytt!

Dette har du ikke sett før!

Førstkommende helg er det NKK-utstilling i Bø i Telemark, og på lørdag har du anledning til å se mange fine cairn terriere i utstillingsringen. Men på søndag skal det også en del cairn i aksjon, og det blir et lite historisk øyeblikk! Nysgjerrig?

En solskinnshistorie (øh, nei dårlig tittel)

Fredag; tidlig på’n. Ungene i barnehagen, med ferdigpakket bil. Kjenner sommerfuglene i magen! Gruer meg til å fly ja, men skal jo bare Bodø-Gardermoen- Stockholm- Gardermoen-Bodø på en dag. Piece of Cake!!! Og så overnatte til Ingjerd, før jeg kjører siste biten hjem lørdags morgen, med ny hund! Kan nesten ikke vente. Klokka er halv ti. Altså om 12 timer er jeg innsjekket på siste fly nordover til Bodø igjen (ja, sikkert…).

Tunfisk-karameller!

Enten man trener for utstilling, lydighet eller agility, er det ingen ting som er viktigere enn å ha en motivert hund. Hunder gjør bare ting som lønner seg for dem, og derfor er det viktig å ha noe hunden er villig til å jobbe for. Leker er populært, men skikkelig gode godbiter fungerer også bra. Her er en oppskrift på noe ordentlig snadder!

Cairn på massasjekurs

Vi hadde lenge gått og tenkt på at det ville være kjekt å kunne hundemassasje, siden vi er aktive med våre to cairn. I fjor på denne tiden gjorde vi alvor av tanken, og jeg meldte meg på kurs i hundemassasje. Kurset ble holdt av Nordisk Hundemassasjeskole, og ble arrangert i Aquadog sine lokaler i Sandvika. Dit reiste jeg med vår yngste cairn, Kramer’s Zorro.

Dårlig start på lydighetsåret 2008 for lydighetscairnen Inka

Inka og jeg startet i klasse 2 lydighet i Follo søndag 20. januar.

Følte jeg hadde god kontakt under oppvarming, og Inka virket tent. Første øvelse er felles dekk 3 min. med skjult fører. Her fikk vi 8 av 10 poeng. Hun var litt treg i neddekket, og jeg måtte til med 2 kommandoer på oppsittet. Ellers en god øvelse. Inka ligger musestille under hele øvelsen.

En solskinnshistorie - om tøffingen Oscar

En sen kveld noen få dager før jul tok Marius Nielsen fra Toppåsen i Oslo, med seg sin 2 ½ år gamle cairn, Oscar – med på en liten luftetur rett i nærheten av sitt hjem. De bor i en blindvei og har dertil liten trafikk – så Oscar fikk denne kvelden gå fritt med kun reflekshalsbåndet på.

Lite ante vel Marius og- hans samboer Kari Hauge, at denne julen skulle utvikle seg til det reneste lille mareritt……

Godt nytt år - 2008

Et nytt år ligger foran oss, og vi som jobber med DinCairn har som vanlig noen planer og overraskelser til leserene våre!

Syndiker innhold