Agility cairn-gjeng på Hønefoss

Lørdag 23. august 2008 var en fin-fin dag på østlandet, og alt lå til rette for et vellykket agilitystevne på Hønefoss. Fire cairn terriere (og ledsagere) hadde tatt turen dit for å konkurrere, både individuelt og i lag.

Det startet med agility klasse 1, og her deltok både Grete/Fant og Bente/Wicky. Sistnevnte er den “ferskeste” ekvipasjen, og de blir spennende å følge fremover. Bente har masse erfaring fra før, og når Wicky også får litt erfaring blir dette veldig bra. Denne gangen endte det med disk. Grete og Fant fikk en flott 3. plass, og det på tross av at Fant elsker å stoppe opp og vise seg frem på toppen av mønet. Den dagen han finner ut at det ikke er nødvendig å stoppe der, går de nok helt til topps!

De samme ekvipasjene startet også i hopp klasse 1. I den konkurransen finnes det ikke noe møne å stoppe opp på, og dermed gikk nettopp Grete og Fant helt til topps! Vi gratulerer med 1. plassen! Wicky synes det er kjempestas med agility, og er ikke så nøye med rekkefølgen på hindrene ennå. Dermed ble det en disk her også.

I hopp klasse 2 startet Rune/Dasher. Dasher var i kjempeslag, men Rune hang nok ikke helt med i svingene. I et uoppmerksomt øyeblikk føk Dasher inn i feil tunnel-inngang, og dermed ble det disk. Men det var tross alt et bra løp, og både Rune og Dasher var fornøyde. Dasher fikk jo en halv wienerpølse etter løpet, og det er vel ingen ting som gjør en cairn mer fornøyd enn det?

Rune/Dasher startet i agility klasse 2 også, og det samme gjorde Grethe/Tarro. Alt lå til rette for et spennende oppgjør om hvem som er den beste klasse 2 cairn terrieren. Og for en innsats fra begge ekvipasjene. Rune og Dasher holdt et tempo som nesten matcher de raskeste sheltier, men jammen var Grethe og Tarro enda raskere! Så fort gikk det, at Tarro rev et par hinder underveis. Dermed endte de på en 5. plass. Dasher rev bare ett hinder, og havnet på en strålende 2. plass. Det er vel unødvendig å si at de to ekvipasjene var meget fornøyde med egen innsats?

Denne fine agilitydagen på Hønefoss ble avsluttet med lagkonkurransen. Her stilte selvfølgelig det CTK-sponsede laget CAIRNeri CAIRNera opp. Alle de fire ekvipasjene var med på laget, og de endte med en flott 2. plass. Det var mye å glede seg over for agilityinteresserte cairnfolk denne lørdagen!