Slutt på båndtvang for i år. Eller...?

Den 20. august er båndtvangen over for i år, og våre cairn terriere skal få lov til å løpe løse i skog og mark igjen. Det er noe vi er helt sikker på at de setter veldig stor pris på, men dessverre er det noen mennesker som vil frata hundene våre retten til å springe løse.

I Oslo (og antakelig i flere andre kommuner) har det kommet forslag om å innføre båndtvang året rundt. Det er trist at hundehatere skal få presset gjennom flere lover og regler som går ut over oss seriøse hundeeiere og våre hunder.

Hundeloven ble endret i fjor, og svekket hundens og de ansvarlige hundeeieres rettigheter betraktelig. Men stadig er det mennesker som ønsker å gjøre forholdene enda verre for oss. Er målet et hundefritt samfunn?

Vi fant en fin artikkel på NKK sine hjemmesider, som omhandler kravet om mer båndtvang. Artikkelen er både morsom og velskrevet, samtidig som den gir rom for ettertanke.

DinCairn håper at så mange som mulig på en eller annen måte gir uttrykk for sin motstand mot krav om mer båndtvang!

Båndtvang hele året, nei takk.

elins bilde

I Hurum kommune hvor vi bor er det heldigvis ikke kommet forslag om båndtvang hele året. Helt enig med Rune at det er sørgelig at det blir vedtatt lover som går utover oss som er fornuftige hunde - eiere. Hva om det heller ble vedtatt en lov som sier at alle som vurderer å skaffe seg hund må gå et kurs i forkant og bli godkjent som hunde eier?
Da hadde man kanskje fått bukt med en del uvettig hundehold. Inka går løs i skogen bestandig. ( Ikke i båndtvangstida selvfølgelig. ) Men i fjor sommer ble hun regelrett angrepet av 2 løse dachser. Etter dette tar jeg alltid på båndet når jeg ser fremmede hunder. Ønsker ikke en repetisjon på denne opplevelsen.

Båndtvang hele året her..

sir-wills bilde

Her på Oppdal er det båndtvang hele året i sentrum og i preparerte turløyper. Faktisk så syns jeg det er helt forståelig. Oppdal er Norges største sauekommune, og fra tidlig på sommeren til langt utpå høsten (Okt/Nov) går sauene løse i fjellet her. Blir en hund tatt for å jage sau, har faktisk saueeier rett på å kreve hunden avlivet, så jeg føler det er best å holde mine hunder i bånd. Resten av året er det snø, ergo MYE turisme i fjellet/turløyper. Hva er vel mere irriterende for en barnefamilie på skitur enn løse hunde som kommer å lager kaos?! Vi hundeeiere må faktisk respektere at ikke alle synes våre vidundere er like sjarmerende. Det finns mange som rett og slett er livredde, våre særdeles ufarlige småvenner.

Jeg føler ikke at båndtvangen her er et problem. Det er nå engang slik og da må man prøve å gjøre det beste ut av det. Her har hundeklubben laget et stort inngjerdet område hvor vi kan slippe hundene, vi har gjerdet inn tomten slik at hundene går løse her hjemme. På tur har vi lang line slik at hunden får gått mer eller mindre fritt.

Jeg lurer litt på hvorfor mange på død og liv skal slippe hundene sine? Jeg føler ikke at mine hunder lider under båndtvang.