Tørr hud og kløe

“Vår” gamle cairn på 13,5 år, Aron,(bur hos nær familie) har vore sterkt plaga med kløe og tørr hud over lengre tid. Dyrleger er kontakta, vaskemidler er prøvd ut, olje i maten og alt ein kan tenke seg.

Dette var så vondt for han at det blei vurdert om det var bedre å la han få slippe plagene. Synd med sånne tanker da han i utgangspunktet er ein frisk og glad gammel herremann.

Etter å ha tenkt og grubla lenge over kva me kunne gjera, dukka det opp eit råd som eg fekk for over 20 år sidan om kløe på hund – nemlig Zinktabletter! Dette er nå prøvd ut, og Aron har fått eit nytt liv uten kløe! Etter å ha fått 1 tablett daglig i ca 1 veke, blei det prøvd å kutte ut Zink med det resultat at han begynte å klø igjen.

Ville bare dele dette gode rådet med andre som kanskje opplever samme problem på sin hund. Billig og godt, ikkje sant? Håper andre kan gjera seg nytte av det samme.

Helsing kennel HITO

AronAron

kløe

kirstifos bilde

Hei Hild Tone. Godt gammelt råd ja, og veldig nyttig at det kan brukes til hundene. Zinksalve er kjent preparat for hud/sår. klem fra kirsti,kiblue