Bli med og gi LP Cairn Sjokk!

Ser Elin og Leah ønsker godt nytt år her og jeg må da få slenge meg på den jeg og!
Og med det samme gratulere med mange flotte resultater iår! Elin har hele tiden jobbet flott og målbevisst med Leah og vi ser jo alle at det har gitt resultater!

Jeg vet og at det er flere med Cairn som pusler med lydighet og bruks rundtomkring og synes det haddde vært gøy om vi stilte opp i samme konkurranse innimellom? Virkelig sørge for at dommeren får ‘Cairn-sjokk’?
Om dere – jeg VET dere er der, for jeg har sett flere av dere – kunne legge ut en liten notis her hver gang dere har meldt dere på noe – så hadde det vært kjempekult!

Emil og jeg og muligens også Ronja og samboer’n har som plan å starte litt dette året. Først ut blir Rallylydighet 21.1. i Drammen Hundepark også LP1 på Apettitt Hundefestival i Mjøndalshallen i mars. Og kanskje også NKK Bø?

Emil og jeg har og jobbet hardt, men kanskje ikke så målbevisst som Elin og Leah… Det ble endel prøving og feiling i starten av året, ja. ‘Alt’ måtte jo prøves før vi fant ut av hva som passet for oss. Vi har nå landet på NBF bruks som hovedaktivitet med innslag av LP konkurranser innimellom. Mye er likt i lydigheten og konkurransetrening er gull verdt!

Vi driver og med trening i Norske Redningshunder. Og det er klart at målet og ønskedrømmen er en godkjent rednings-Cairn! Men veien dit er kjempeeeelang og vanskelig og det er veldig få som tror Cairn kan greie kravene til A godkjenning som er 2 km spor og 800m rundering. Det er og en apelldel, mørkerundering og feltsøksprøve, bare for å ha nevnt noen av kravene. Jeg er svært ydmyk ovenfor denne oppgaven og har som innstilling at vi gir oss ikke før vi blir stoppet!

Vi har altså hatt fire starter ifjor – to i LP og to i bruks kl D Spor. Og, vel – det er ikke for ingenting at jeg ikke har skrevet så mye om resultatene her inne rødme. Sporet har gått fint! Fått godkjent begge ganger, plukket pinner og alt – men lydighetsdelen i bruks og i LP har ikke gått helt etter planen… Ung hannhund med innstillingen – knurr først, spør siden – har gitt meg endel utfordringer. Emilsen og jeg har og vært uenige om arbeidsfordelingen til tider ja… Når jeg kunne tenke meg en fellesdekk, har Emilsen da heller tenkt seg å kaste seg over sidemann-papillonen istedenfor.

Så vi har gjordt noen grep jeg begynner å se fungere. Jeg har sørget for å leke mer, la hunden hvile mer, laget nesten bare morsomme treninger, trent masse spor og rundering og hele tiden fokusert på samarbeid og rett innstilling. Og ikke minst har vi senket kravene.
Så nå er jeg veldig spent på om det virker…..